Измерване на тялото ни.


Взимането на точни мерки може да е по-трудно отколкото изглежда на пръв поглед. Първо трябва да знаете какво точно да измерите и как да го направите .

Трябва ви шивашки сантиметър и естествено помощник /майка,приятелка ,съпруг/.Застанете изправени пред огледало. Стойката ви трябва да бъде изправена, за да вземете мерките си коректно. Сантиметърът трябва да се държи водоравно, като се стараете да не го накланяте странично за да постигнете най-добър резултат.

  1. Обиколка на бюст – сантиметъра се поставя на линията на лопатките отзад на гърба ,минава хоризонтално през подмишницата,и обиколите гръдния си кош върху най-широката част на бюста си, след което се затваря отпред в най-изпъкналите точки на женските гърди. Когато го направите, отпуснете леко ръката си надолу. Между тялото ви и сантиметърът трябва да можете да пъхнете пръста си.
  2. Обиколка под гърдите – сантиметъра се поставя 4 пръста надолу под лопатките на гърба ,минава през целия гръден кош и отпред се затваря точно под гърдите ви .
  3. Обиколка талия – Намерете естествената си талия, там където обиколката е най-малка. Обикновено това е обиколката на 1-2 см над пъпа ви. Отпуснете се и издишайте преди за измерите.
  4. Обиколка ханш – сантиметъра минава отзад през най-изпъкналите точки на седалището. При различни фигури, това може да е на различно разстояние от талията – обикновено около 15-16 см под талията ви.
  5. Дължина на полата – Измерва се от талията до пода /или коляното/ ,като сантиметъра се държи ветикално от страни на тялото веднъж ,и същото измерване правим и отпред от талията по най-изпъкналата повърхност на корема и след това лентата я пускате вертикално надолу до пода/или коляното/.
  6. Дължина на ръкава , ако има такъв – измерва се при свободно отпусната ръка от края на рамото до китката.
  7. Обиколка на ръкава – сантиметъра се поставя хоризонтално около бицепса ви.
  8. Обиколка на китката – в кръг около китката.

Веднъж взели вашите мерки можете да намерите най-близкия кореспондиращ размер за вас в таблицата по-долу.


Вашият коментар